شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک ، تلگرام ، کلوپ ، واتساپ یا …. کاربران بسیار زیادی دارند . همچنین در این شبکه ها گروههایی هم تشکیل داده می شود که چندین نفر در انجا هستند. بنابراین باید اصول و قواعدی را در ان رعایت کنید تا همه از کنار هم بودن لذت ببرید .
در این بخش از وبلاگ عارف رایانه برخی از اصول استفاده از شبکه های اجتماعی را برایتان بیان میکنیم . سعی کنید انها را مطالعه کنید و برای استفاده از شبکه های اجتماعی به کار ببرید.
اصول استفاده از شبکه های اجتماعی
برخی از اصول استفاده از شبکه های اجتماعی عبارتند از :
– در خروج از گروه همیشه باز است واجب نیست بمانید و بحث کنید
در شبکه های اجتماعی اگر به طور ناخواسته یا خواسته وارد گروهی از شبکه های اجتماعی شدید و خوشتان نیامد از انجا خارج شوید و بحث نکنید. اگر به طور اتفاقی به گروهی دعوت شده اید که هیچ اطلاع و علاقه ای درباره مبحث موردنظر آن گروه ندارید و نه شما می توانید خیری به آنها برسانید و نه آنها به شما، بهتر است که هرچه زودتر گروه را ترک کنید. راه انداختن بحث های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و قاتی شدن و نظر دادن در همه مباحث، نیازمند مطالعه و آگاهی است که بعید است هیچ کدام ما آن قدر مطالعه داشته باشیم که از همه چیز سر در بیاوریم.
– بساط دورهمی پهن نکنید.
در شبکه های اجتماعی اولا لازم نیست در همه گروهها جد و آبادتان را دعوت کنید . دوما برای دعوت کردن از مدیر گروه اجازه بگیرید. اینکه شما این امکان را دارید که دیگران را به گروهی اضافه کنید، دلیل نمی شود که همه افراد را به همه گروه ها دعوت کنید. کمی دقت کنید و فکر داشته باشید و ببینید چه کسی برای چه گروهی مناسب تر است. در شبکه های اجتماعی با مدیر گروه صحبت کنید و مطمئن شوید که می توانید شخص دیگری را به گروه اضافه کنید و بقیه اعضا از این کار شما معذب و دلگیر نمی شوند. افراد را براساس علاقه مندی ها، سلیقه شخصی و تخصص شان به گروه ها دعوت کنید.

– کپی نکنی کسی چیزیت نمیگه
در شبکه های اجتماعی وقتی وارد یک گروه شدید به جای اینکه مدام پیام های بی ربط را کپی کنید و بفرستید کمی تامل کنید. ببینید هدف از گروه چیست ؟ بقیه در این گروه چه میکنند و … . سپس گاهی ان هم نه مثل موشک گاهی پیامهایی که به درد گروه میخورد را بفرستید تا دیگران هم استفاده کنند . سعی کنید در پیامهایتان از ترک و لر و … حرفی نزنید . همچنین پیامهای +18 نگذارید . چون این پیامها باعث خنده یک ثانیه ای هم عوارض چند ساله می شوند. چه برای متاهل ها و چه برای مجرد ها .
– زود پسرخاله نشوید !
به گزارش وبلاگ عارف رایانه در شبکه های اجتماعی حد و حدود خود را رعایت کنید.خودمانی نشوید. یکی از خصوصیات شبکه های مجازی این است که چون در این گروه ها بنا بر نوشتن است و نه ارتباط چهره به چهره، آدم کمتر خجالت می کشد و گاهی خط قرمزهای خودش را هم رد می کند و یک نگاه می اندازه می بیند با رئیسش، با معلم یا استاد دانشگاهش یا با غریبه ای که هرگز او را ندیده چه پسرخاله طور صحبت کرده! پس جوگیر نشوید و به خودتان یادآور شوید این آدم، همان آدم دنیای واقعی است و چیزی عوض نشده و لطفا ادامه بدهید. من هم همان آدم هستم و نباید خط قرمزهایم را رد کنم.
– سنگین و رنگین باشید
در شبکه های اجتماعی سنگین و رنگین باشید . فرض کنید در یک جمع واقعی هستید . همه چیز را بر زبان نیاورید . همچنین لازم نیست با جسن مخالفتان راحت باشید و بگویید که او مرا نمیبیند . سر صحبت را با تمام لیست تان باز نکنید. باور کنید که این هیجان اولیه ویژه شماست و بقیه مشغول کار و زندگی شان هستند و ممکن است وسط یک جلسه باشند یا اصلا توی تخت شان باشند، ولی حوصله حرف زدن با شما را نداشته باشند. این طور هم شما غمگین می شوید، هم آنها معذب.
– به زبان آدمیزاد حرف بزنید . استیکر زیاد ممنوع
در شبکه های اجتماعی سعی کنید معتاد استیکر ها نشوید . کم کم حرف زدن از یادتان می رود . استیکر ها گاهی برای تفریح و لذت باید استفاده شود . نه دایما . راه های جلوگیری از داغ شدن گوشی چیه
– قطع کننده زنجیر شایعات باشید
در شبکه های اجتماعی وقتی در یک گروه متنی میخوانید یا خبری میخوانید که از ان مطمین نیستید هرگز ان را انتشار ندهید و این زنجیره را دنبال نکنید . چون اگر این خبر دروغ باشد جز ضرر رساندن به شخص یا گروهی و … سودی ندارد .