چهارشنبه 6 دسامبر 2023

اشتباهات بازاریابی محتوا + 9 اصل مهم در بهبود کسب و کار

در این مقاله قصد داریم تا با شما در مورد روش های اجتناب از اشتباهات بازاریابی محتوا صحبت کنیم. اشتباهات، لغزش ها، خطاها و کم دانستن هر چند که اعتراف کنیم نباید وجود داشته باشند اما باید گفت که این ها بهترین معلمان ما هستند. جمله معروف ” اگر اشتباه نکنید، نمی توانید هیچ کاری انجام دهید. مثبت نگر باشید زیرا یک عملگر اشتباه می کند. ” برای شروع این مقاله می تواند مفید باشد زیرا خود ما و یا بسیاری از مشتریان ما تجربیات زیادی را در این راه کسب کرده ایم که برای شما در مقالات یا در جلسات مشاوره شرح می دهیم. می توانید با خواندن مقالات مربوط به بازاریابی محتوا از باید ها و نبایدهای موجود در این راه درس بگیرید و مسیر خود را به درستی طی کنید.

اشتباهات بازاریابی محتوا

برای هفت سال، ما پست های یک وبلاگ را بررسی کردیم که نشان می داد که کارخانه ای در ویرجینای اردن چگونه کار می کند. این وبلاگ به توضیح در مورد فعالیت هایی مانند: پخت و پز، باغبانی، کشاورزی، طراحی گل، مسافرت، آبزیان، ساخت و ساز و اخبار پرداخته بود. وجود همچین بلاگی به هر خواننده ای هر اطلاعاتی را می داد زیرا این وبلاگ به یک پایگاه داده وفادار تبدیل شده بود.
البته بعد از مدتی بهترین نتیجه ای که می شد از ورودی این وبلاگ گرفت این بود که همان مشتری یا کاربری که می خواهد یاد بگیرد که بهترین چاقوی آشپزخانه کدام چاقو است، اهمیتی نمی دهد که چگونه انگور شکوفا می شود با این که چگونه سیل ها در تاکستان ها تاثیر می گذارند.
در چنین شرایطی وبلاگی پر از محتوا ایجاد شده است که به جای خواندن مقاله مورد نظرمان ما را سرگرم خواندن چیزهایی می کنند که برای ما آن چنان ضرورتی نداشته است.

چگونه در بازاریابی محتوا باید این مشکل را رفع کرد؟

محتوای وبلاگ را به جای قرار دادن در یک وبلاگ در دو یا سه وبلاگ جداگانه تقسیم می کنیم. یکی از وبلاگ ها مخصوص مسائل تفریحی تر مانند بخش سفر و غذا می شود و به طور متمرکز بر همین شاخه فعالیت می کند و وبلاگ دیگر برای بخش های تخصصی تر مانند تجهیزات کارخانه، بازاریابی کارخانه ها و ارتباطات آن ها به صورت کامل تر صحبت می کند.
به این ترتیب مخاطب با ورود به وبلاگ یا سایت احساس سر در گمی نخواهد کرد و متوجه می شود با چه محتوایی روبرو است.

اشتباهات بازاریابی محتوا: اصرار برای انجام اشتباه

بزرگترین اشتباهی که هر فردی در بازاریابی محتوا انجام می دهد این است که در ابتدا به مشتریان گوش ندهد و متوجه نیاز مشتری و سوالات او نشود. علاوه بر مشتری ها، موتورهای جستجو هم ممکن است به ما کمک کنند که چه کاری باید انجام دهیم.
سوالات کاربر و نیاز آن ها از سایت و جستجو در فضای اینترنت همه به این معنا است که کاربر به محتوایی ساده و قابل فهم نیاز دارد تا بتواند آن چیزی که نیاز دارد را به سادگی بیاموزد و از سایت بهترین استفاده را داشته باشد. نوشتن مقالات تخصصی و پر کردن مقالات با کلماتی که به گوش هر فرد آماتوری نا آشنا است، اشتباهی بزرگ در بازاریابی محتوا است.

بیشتر بخوانید:

انواع بازاریابی محتوا | کسب و کار خود را متحول کنید

چگونه در بازاریابی محتوا باید این مشکل را رفع کرد؟

ویل رینولدز، مدیر عامل شرکت Seer Interactive می گوید محتوا نباید برای هیچ هدف دیگری به جز کمک به مردم و حل مشکلات آن ها تولید شود.

اشتباهات بازاریابی محتوا: عدم توقف در تولید محتوا

این که تمام زمان خود را صرف تولید محتوا در سایت و شبکه های اجتماعی کنیم به نظر شما برای ما چه بازخوردی دارد؟
من پنج مارکت را به طور همزمان در یک شرکت اداره می کردم. در فیس بوک شش تا هشت بار پست می گذاشتم، در توییتر نیز چهار تا پنج بار در روز پست می گذاشتم و حتی در اینستاگرام نیز به همین ترتیب فعالیت می کردم. تمام زمان من صرف بالا بردن تعداد مقالات شده بود تا بتوانم به واسطه ی تعداد مقالات زیادم دنبال کنندگان بیشتری را به دست بیاورم. اما در آخر این نوع فعالیت کردن من باعث شد، کار از بین برود و نتیجه معکوس بگذارد؛ زیرا من هیچ گاه فرصت نداشتم خود محتوایی که تولید می کنم را بررسی کنم و در نظر بگیرم، هدف من فقط تعداد بالای مقالات بود نه محتوای مقالات.

چگونه در بازاریابی محتوا باید این مشکل را رفع کرد؟

از آن به بعد، من به جای تولید محتوای انبوه کم تر تولید محتوا انجام دادم. اما زمان خود را به بالا بردن کیفیت مقالات صرف کردم تا اطمینان حاصل کنم که محتوایی که من تولید می کنم ارزش انتشار را داشته باشد و مخاطب نیز بتواند به خوبی با مقالات در سطح عمیق تری ارتباط برقرار کند.
بعد از آن، رقم همه چیز تغییر کرد! دنبال کنندگان من افزایش پیدا کردند و سایت ها، بلاگ ها و شبکه های اجتماعی رونق بیشتری گرفتند.

اشتباهات بازاریابی محتوا: تمرکز بر بازاریابی محتوایی ویروسی

محتوای ویروسی محتوایی است که قابلیت انتشار و به اشتراک گذاشته شدن دارد. محتواهای جنجالی، اخبار داغ، شایعات و … قابلیت ویروسی شدن را دارند. اما این که تمام فکر خود را بر روی ویروسی شدن یک مقاله بگذاریم اشتباهی بیش نیست. این که یک محتوا ویروسی شود یا نه بسیار به نحوه نگارش و مهارت شما در بازاریابی محتوا بستگی دارد. اگر شما توانایی نوشتن محتوای جذاب، به کمک عناوین جذاب و متن روان و گیرا را داشته باشید درصد ویروسی شدن محتوای شما چند برابر می شود. اما اگر فقط قصدتان نوشتن مطلبی است که حتی ممکن است صحت چندانی نداشته باشد، از لحاظ علمی ثابت نشده باشد و صرفا هیجانی چند لحظه ای برای مخاطب داشته باشد، مطمئن باشید مخاطبان بسیار به رفتار و صداقت شما آگاه هستند و نه تنها این مقاله ی شما ویروسی نمی شود بلکه نسبت به دیگر مقالاتتان نیز بی اعتماد خواهند شد.

چگونه در بازاریابی محتوا باید این مشکل را رفع کرد؟

این که یک محتوا ویروسی شود یا نه دست نویسنده نیست بلکه این اتفاق زمانی می افتد که کاربران و خوانندگان تصمیم به ویروسی شدن یک مقاله بگیرند. در نتیجه به جای اینکه بازاریابی محتوا را به صورت ویروسی انجام دهید طوری بنویسید که واقعا مفید باشد و همچنین کیفیت بالایی داشته باشد.

اشتباهات بازاریابی محتوا: هر محتوایی ارزش نوشتن ندارد

کلماتی که برای بعضی مقالات انتخاب می شوند و یا مقالاتی که ارزش و بار علمی خوبی ندارند نباید وقت شما را تلف کنند.
در هر حوزه ای که فعالیت می کنید به خوبی باید با تمام بخش های کارتان آشنا باشید. این بخش ها از پر اهمیت به کم اهمیت می رسند. لازم نیست برای بخش های کم اهمیت و یا بسیار پیش پا افتاده هم مقاله ای جدا تولید کنید.

چگونه در بازاریابی محتوا باید این مشکل را رفع کرد؟

می توانید مواردی که کوتاه و کم اهمیت تر هستند را در بخش هایی از مقالات دیگر بگنجانید و آن ها را به یکدیگر ارتباط دهید.
مقالات کم ارزشی که به سادگی هر کسی می تواند آن ها را بنویسد ارزش نوشتن و وقت گذاشتن برای تولید ندارند.

اشتباهات بازاریابی محتوا : محدود کردن محتوا به یک کلمه کلیدی

در بازاریابی محتوا تنها اصل مهمی که باید همیشه در نظر داشت جذابیت نوشته است. تداخل بازاریابی محتوا با دیگر اصول برای تولید محتوا در صورت زیاده روی می تواند به متن آسیب برساند. مثلا رعایت اصول سئو برای محتوا بسیار عالی است اما نباید تمام تمرکز خود را بر روی استفاده از یک کلمه کلیدی خاص گذاشت؛ زیرا تکرار زیاد کلمه مفهوم متن را تغییر می دهد و متن از حالت طبیعی خارج می شود. علاوه بر آن در صورتی که چگالی کلمات کلیدی بیش از حد باشد نه تنها به سئو سایت کمک نمی شود بلکه باعث می شود گوگل به آن محتوا هیچ اهمیتی ندهد.

اشتباهات بازاریابی محتوا: فرصت ها را تمام شده بدانیم

بازاریابی محتوا به هیچ وجه، کار محدود و زمان داری نیست. هیچ گاه برای بهبود متن ها دیر نیست همیشه می توان به سراغ مقالات رفت و آن ها را بروز رسانی کرد.
این که تصور کنیم همه ی افراد از ابتدا بازاریاب محتوا بوده اند تصوری غلط بیش نیست. اگر محتوایی دارید که می توانید آن را بازنویسی کنید و بازاریابی محتوا را در آن بیشتر اجرا کنید همین حالا دست به کار شوید. مقالات قدیمی ممکن است دیگر بازدیدی نداشته باشند و یا با متن کم و بی کیفیتی نوشته شده باشند.

چگونه در بازاریابی محتوا باید این مشکل را رفع کرد؟

من به تدریج دریافتم که اغلب می توان از به روز رسانی مقاله قدیمی تر نتایج بهتری به دست آورم نسبت به مقالاتی که به تازگی آن ها را نوشته ام. گوگل نیز به مقالات به روز رسانی شده بیشتر اهمیت می دهد نسبت به مقالاتی که به تازگی قصد دارند خودشان را به موتورهای جستجو ثابت کنند.

رعایت 9 اصل مهم در بازاریابی محتوا

اشتباهات بازاریابی محتوا

همانطور که ذکر شد بازاریابی محتوا تکنیکی است که با استفاده از آن می توان کاربر را به مطالعه محتوای تولید شده خود تشویق کرد. با کمک نوشتن محتوای جذاب می توان بدون هیچ هزینه ای به هدف خود رسید. این نکته را در نظر داشته باشید که بازاریابی محتوا زمانی به بهترین شکل انجام می شود که ما در تولید محتوای خود هیچ گونه خطایی انجام ندهیم.

1. مهم ترین بحث در بازاریابی محتوا : کپی نکنید!

اولین نکته و مهم ترین نکته در بازاریابی محتوا کپی نبودن مقاله است. هیچ چیز به اندازه ی کپی بودن مقاله نمی تواند به بازاریابی محتوا صدمه بزند. مقاله خوب مقاله ای است که کپی نشده باشد و به صورت اختصاصی تولید شود. اگر مقالات سایت خود را به صورت اختصاصی بنویسید گوگل نیز به سایت شما بیشتر اهمیت می دهد و از لحاظ سئو هم به سایت بسیار کمک خواهید کرد. در نتیجه مقالات خود را به هیچ عنوان از جایی کپی نکنید اگر هم سایتی وجود داشت که به نظرتان محتوای خوبی تولید کرده بود به جای کپی کردن مقاله از آن ها، یک بار مقاله را با دقت بخوانید سپس برداشت خود را با اضافه کردن جزئیات و موارد دیگر برای سایت خود ایجاد کنید.

2. طول محتوا

هر محیطی برای مطالعه میزان محتوای متفاوتی را می پذیرد. به طور مثال توقعی که هر کس از کتاب فیزیکی دارد با متنی که در اینستاگرام به عنوان Caption نوشته می شود قابل مقایسه نیست. کتاب نمی تواند با یک پاراگراف محتوا به فروش برود و متن در اینستاگرام ممکن نیست در صورت طولانی بودن خواهنده شود. در نتیجه به طول محتوا برای جایی که محتوا قرار می دهید دقت کنید.
مقالات سایت به هیچ عنوان نباید کم تر از 300 کلمه باشند. مقالات زیر 300 کلمه به هیچ عنوان از طرف گوگل تایید نمی شوند و نمی توانند به سئو سایت کمک کنند.

3. از موضوع اصلی دور نشوید

فرض کنید مقاله ای با موضوع (سئو سایت) در سایتی می بینید. در قسمتی از مقاله به بک لینک و یا رپورتاژ آگهی اشاره می شود و در مورد تاثیر بسیار مثبت آن ها بر سئو سایت نیز صحبت می شود. اما زمانی که اسم بک لینک در مقاله می آید ادامه مقاله فقط در مورد بک لینک صحبت می شود و دیگر خبری از سئو سایت در مقاله نیست.
این کار باعث می شود کاربر از سایت خارج شود و برای جواب سوال خود به دنبال سایت دیگری بگردد. در نتیجه به راحتی در بازاریابی محتوا اشتباهی انجام داده ایم و برای کاربر صفحه خروج ساخته ایم.

4. کیفیت مهم تر از کمیت است

به جای تولید 100 مقاله در ماه، 30 مقاله با کیفیت تولید کنید. برای گوگل تعداد مقالات اهمیتی ندارد بلکه کیفیت و مفهوم مقاله اهمیت دارد.
بسیار خوب است که اگر 100 مقاله هم دارید این مقالات به صورت اصولی با تکنیک های بازاریابی محتوا تولید شود نه این که صرفا برای زیاد کردن مقالات سایت از هر موضوعی استفاده کنیم و توجهی به جذابیت مقاله برای مخاطب نداشته باشیم.
سایت هایی را دیده ایم که با تعداد مقالات کم توانسته اند به رتبه خوبی در گوگل دست پیدا کنند با وجود اینکه سایت های دیگری که تعداد مقالات بسیار بیشتری دارند نمی توانند به سایت برسند.

یک پیشنهاد:

رعایت اصول سئو در محتوا | تولید محتوای بهینه

5. مقاله شگفت انگیز

از انرژی خود برای نوشتن مقاله استفاده نکنید. جوری بنویسید که وقتی مقاله تمام شد دلتان بخواهد به همه بگویید مقاله من را بخوانید و ببینید چقدر خوب نوشتم! مطمئن باشید بازخورد لذت بردن شما از مقاله ای که نوشتید در کارتان و در سود سایت به شما باز می گردد.
مقاله ای که صرفا برای از سر باز کردن نوشته شود و خودتان نتوانید با آن ارتباط بر قرار کنید برای دیگران هم به همین شکل خواهد بود.
بازاریابی محتوا یعنی طوری بنویسید که کسانی که محتوای تولید شده توسط شما را می خوانند کاملا موضوع برایشان روشن شود و با محتوا ارتباط برقرار کنند.

6. مقاله بد همیشه بد است

اگر به تازگی به اهمیت بازاریابی محتوا پی برده اید و قبل از این مقالاتی بر روی سایت داشتید، حتما به فکر یک مقاله تکانی اساسی باشید!
نگران مقالات Publish شده ی سایت خود نباشید همیشه می توانید آن ها را به روز رسانی کنید. این کار اصلا مشکلی برای سایت ایجاد نمی کند. ممکن است حذف یک صفحه و 404 شدن آن از نظر گوگل بد باشد ولی به روز رسانی یک صفحه هیچ گاه بد نخواهد بود.
گوگل به محتوایی که به روز رسانی می شود اهمیت زیادی می دهد حتی بیشتر از محتوای سبزی که برای سایت تولید می کنیم. این کار از نظر گوگل یعنی کاملتر شدن محتوا و گوگل هم دقیقا همین را می خواهد محتوایی که برای کاربران به روز رسانی می شود و جامع است.
در نتیجه اگر بر روی سایت خود مقاله ای دارید که ضعیف است، محتوای کمی دارد، کپی شده است و … حتما به فکر رفع مشکلات آن باشید.
بازاریابی محتوا دست شما را باز گذاشته است به راحتی می توانید مقالات قدیمی خود را هم مطابق سلیقه کاربران و البته گوگل بهتر بنویسید و تیجه خوب آن را ببینید.

7. مخاطب محتوا کیست؟

برای چه کسی می نویسید؟ برای متخصصین حوزه کاریتان؟ برای افراد تازه کار؟ یا برای گوگل؟
فرقی نمی کند که در چه حوزه ای فعالیت می کنید تنها چیزی که مهم است این موضوع است که تمام کسب و کارها، افراد تازه کار و افراد متخصصی دارند.
این که محتوای خود را پر از اصطلاحات تخصصی کنید نمی تواند محتوای جذابی برای کاربران شود زیرا مطمئن باشید 90% کسانی که به سایت شما می آیند افراد آماتور یا با اطلاعات کم هستند.
پس اگر محتوای سایتتان باید شامل این کلمات باشد حتما توضیحات کافی برای این اصطلاحات در بین متن یا در صفحات دیگر با مقاله ای مرتبط قرار دهید.
به این ترتیب با توضیح اصطلاحات تخصصی می توانید هم کاربران آماتور و هم متخصصین حوزه کاریتان را راضی نگه دارید.
اما مشکل دیگری که مقاله نویسان با آن سروکار دارند نوشتن مقاله ای است که مورد تایید گوگل باشد و به کمک تکنیک های سئو بتواند برای سایت امتیاز بیاورد.
به جای این که از گوگل برای خود قول بسازید او را هم یک مخاطب در نظر بگیرید. الگوریتم های گوگل به قدری هوشمند هستند که بتوانند مفهوم محتوا را درک کنند و نیازی نیست که به خاطر گوگل محتوای خود را پر از کلمه کلیدی کنید.
اگر می بینید که نیاز به تکرار بیشتر کلمه کلیدی در متن خود دارید می توانید از کلمات هم خانواده کلمه کلیدی خود استفاده کنید و یا حتی از معادل انگلیسی کلمه کلیدی برای آشنا شدن مخاطبان با آن کلمه استفاده کنید.
در نتیجه با توجه به این قسمت از مقاله، محتوای خود را برای کاربران آماتور بنویسید و اگر حوزه کاریتان تخصصی است مقالات را بخش بندی کنید و از ساده ترین مباحث به سمت مسائل پیشرفته بروید. در کنار مخاطبین آماتور و تخصصی گوگل را هم مخاطبی دیگر در نظر بگیرید و تمام تمرکز خود را برای جلب رضایت گوگل نگذارید بلکه برای مخاطبین خود بازاریابی محتوا انجام دهید.

8. راجع به چیزی ننویسید که اطلاعات ندارید

فرض کنید که سایت شما سایتی فروشگاهی است. یک فروشنده از شما تقاضا می کند که محصول مرتبطی که با فروشگاه شما دارد را در سایت خود قرار دهید و بفروشید.
به هیچ عنوان بدون گرفتن اطلاعات کافی و مطالعه در رابطه با محصول، محتوا تولید نکنید. شاید بتوان در رابطه با وصف زیبایی یک محصول در همان لحظه محتوا تولید کرد ولی کاربرانی که به سایت مراجعه می کنند به دنبال اطلاعات دقیق و فنی می گردند.
در نتیجه حتما در رابطه با موضوعی که برای آن محتوا تولید می کنید اطلاعات کافی داشته باشید. بازاریابی محتوا زمانی صحیح است که کاربر با خواندن آن محتوا تمام سوالاتش را بتواند پاسخ دهد نه این که سوال دیگری برایش ایجاد شود.

9. اصلاح مقاله

حتما در آخر مقاله دوباره از اول شروع به خواندن مقاله کنید. غلط املایی و ایرادهای نگارشی برای هر کسی اتفاق می افتد اما مهم این است که نگذاریم مقاله قبل از اصلاح شدن در دسترس کاربران قرار گیرد.
بعد از نوشتن مقاله، مقاله ی خود را با صدای بلند بخوانید و در صورت ممکن از یک نفر بخواهید که مقاله شما را بازخوانی کند و اگر موردی بود به شما بگوید.
بازاریابی محتوا زمانی به بهترین شکل انجام می شود که ایرادات جزئی را برطرف کنیم و نگذاریم این ایرادات جزئی محتوای ما را تحت تاثیر قرار دهد.

نتیجه گیری

بازاریابی محتوا به قدری اهمیت دارد که می تواند شما را به روش های مختلفی به هدفتان برساند. محتوای خوب می تواند باعث: فروش بیشتر، ورودی بیشتر برای سایت، افزایش رتبه سایت و سئو و محبوبیت سایت شود. محتوای اختصاصی تولید شده توسط شما می تواند سایتی با یک صفحه خالی و سفید را هم به گوگل مهم جلوه دهد.

منبع: https://arefrayaneh.com

About

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *