در همین ابتدای مقاله چندین جمله را به شما یادآوری می کنیم که حتما به گوشتان خورده است: سئو محتوا یا سئو تولید محتوا چیست؟ چگونه محتوا را بهینه کنیم؟ آیا در محتوای با کیفیت و بهینه شده فقط رضایت گوگل مهم است یا نه، مخاطبان سایت هم باید راضی باشند؟ یک محتوا دارای چه خصوصیاتی باید باشد تا بتوانیم به عنوان محتوای سئو شده در نظر بگیریم؟ چگونه رتبه سایت خود را بهبود ببخشیم؟ تمامی این موارد و همچنین چگونگی رعایت اصول سئو در محتوا را در ادامه ی این مقاله از سایت عارف رایانه بررسی خواهیم کرد.
نحوه انتخاب مناسب ترین کلمه کلیدی
اولین مرحله در رعایت اصول سئو در محتوا انتخاب کلمه کلیدی مناسب می باشد که با توجه به اهمیت این موضوع در مقاله ای جدا در مورد چگونگی انتخاب کلمه کلیدی بحث خواهیم کرد و سوالاتی از این قبیل را پاسخ خواهیم داد: آیا تنها کلمه کلیدی باید سرچ بیشتری داشته باشد یا فاکتورهای دیگری هم در انتخاب دخیل هستند؟ آیا بدون ابزارهای انتخاب کلمه کلیدی می توان کیورد مناسبی انتخاب کرد؟ لانگ تیل کیورد چیست؟
فعلا در این مقاله در همین حد توضیح می دهیم که:
کلیدواژهها یا کلمه کلیدی را به صورت اختصاصی و تفکیک شده انتخاب کنید: به عنوان مثال در مورد بیماری دیابت که دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 و …. هم وجود دارد در مورد هر سه این موضوعات 3 مقاله جدا بزنید و اختصاصی بحث کنید. اینکه یک مقاله اختصاصی در مورد یک موضوع خاص بحث شود نظر کاربر را بیشتر جلب میکند تا اینکه یک مقاله درهم و آشفته وجود داشته که در مورد چندین موضوع بحث شده باشد. در مورد مقاله با کیورد بیماری دیابت که عمومی هست میتوانید مختصرا به موارد اختصاصی دیابت اشاره کنید و در مقالهای جدا مفصل توضیح دهید. توجه داشته باشید خصوصا مانند این موارد که کلیدواژهها شبیه به هم هستند در مقاله های متفاوت، محتوای تکراری یا دابلیکیت کانتنت ایجاد نکنید و محتوا را متفاوت بزنید. مقاله و پیچ های مختلف بدون محتوای تکراری هیچ ایرادی ندارد.
عنوان و متای توضیحات جذاب و بهینه
در انتخاب عنوان خلاقیت به خرج دهید چون عنوان مطلب، اولین بخشی هست که چشم خواننده به آن میافتد، همچنین گوگل نیز از طریق تایتل یا همان عنوان، صفحات سایت را شناسایی میکند و سپس تایتل را به محتوا ربط میدهد بنابراین سعی کنید ارتباط بسیار نزدیکی بین تایتل و محتوا ایجاد کنید و در عین حال از اعداد و عبارت هایی مانند دانلود، رایگان، کاملا، جامع، جدید، فروش، خرید و … استفاده کنید. عنوان را نه زیاد طولانی (که در صفحه سرچ گوگل سه نقطه نمایش دهد) و نه زیاد کوتاه بزنید.
در ایجاد متای توضیحات نیز دقت لازم را به خرج دهید و توجه داشته باشید که دیسکریپشن یا متای توضیحات شامل خلاصه ی مفیدی از مقاله باشد، در واقع نیاز مخاطب را بسنجید که چه موضوعی برایش بیشترین اهمیت را دارد همان موضوع را در متای توضیحات ذکر کنید.
URL بهینه (حاوی کلمه کلیدی)
سوالی که به کرات پرسیده می شود این است که آدرس مقاله یا همان URL را فارسی بزنیم یا انگلیسی؟؟ طبق تحقیقات تیم عارف رایانه به شما عرض می کنیم که با توجه به آپدیت الگوریتم های گوگل، تفاوت چندانی بین آدرس فارسی و انگلیسی وجود ندارد، فقط حواستان باشد که تا جای ممکن، از کلمه کلیدی در URL استفاده کنید و اگر آدرس را انگلیسی میزنید ترجمه ی انگلیسی کلمه کلیدی را در آدرس قرار دهید.
عکس، ویدیو و صوت با کیفیت بالا
محتوای با کیفیت، یعنی محتوایی که کاربر را راضی کند و وقتی کاربری وارد صفحه شد با مطالعه محتوا نیازش در مورد آن موضوع برطرف شود. در این صورت در راستای سیاست اصلی گوگل که “رضایت کاربر” هست نیز عمل کردهایم، مطالب غیر کپی و کاربردی میتواند توجه کاربران را جلب کند.
یکی از مواردی که در رعایت اصول سئو محتوا به آن تاکید می شود این است که در محتوای خود حتما از تصاویر، ویدیو و یا صوت مرتبط با محتوای خود استفاده کنید. در مقاله ای جدا در مورد سئو و بهینه سازی تصاویر به طور کامل بحث شده است: سئو تصاویر
نحوه ی هدینگ یا تیتربندی مناسب
H1 : در بالاترین سطح محتوا یا همان عنوان قرار دارد و در هر محتوا یک بار تکرار می شود (عنوان مقاله).
هدینگ های بعدی شامل H3 ،H2 و … را در محتوا هر چند بار که نیاز داشتید تکرار کنید فقط دقت داشته باشید که اگر تیتر شما H2 می باشد زیر تیتر را H3 قرار دهید و …
نکته: مطالب اصلی و مباحث مهمتر در مورد یک موضوع خاص را در پاراگرافهای ابتدایی بیاورید و همچنین لینکهای داخلی را نیز به صورت پراکنده و نه نزدیک به هم، در چند پاراگراف اول مقاله ایجاد کنید. پاراگراف ها را کوتاه تر بزنید و تیترها را بیشتر کنید. از کلمات راحت و خودمانی هم استفاده کنید، مخصوصا ابتدای مقاله را علمی تخصصی شروع نکنید از جملات راحت و قابل فهم کاربران استفاده کنید.
استفاده از لینک داخلی
لینک داخلی مرتبط و مورد نیاز کاربران، یکی از عواملی است که باعث چرخش بهتر مخاطبان در سایت می شود. اولین لینک داخلی درون محتوا قدرتمندترین لینک می باشد، طوری محتوا را ایجاد کنید که اولین لینک در پاراگراف اول یا نهایت در پاراگراف دوم باشد.
* لینک اول را به هیچ وجه به صفحات ضعیف ندهید!
نحوه انتخاب لینک اول:
♦ به صفحات دارای رتبه مناسب، لینک دهید. بعد از اینکه کلمه مناسب برای لینک دهی را انتخاب کردید و مقاله مقصد مرتبط را درون سایت سرچ کردید، در صورتیکه کلمه کلیدی آن مقاله، رتبه و پوزیشن خوبی داشت، چنین محتوایی، ارزش انتخاب، برای لینک اول را دارد.
♦ می توانید منابع خارجی مرتبط، معتبر و یا ویکی پدیا را به عنوان لینک اول انتخاب کنید. توجه کنید درون این مقالات محتوای ارزشمندی باشد چون گاهی منابع معتبر نیز، محتوای ارزشمند ندارند و در حد چند خط توضیح مختصر دادهاند، به صفحه اصلی آن سایتها لینک ندهید، به صفحه مرتبط و مفید لینک دهید. در صورتی که محتوا را به منابع معتبر و مرتبط لینک دهید محتوای ما نیز ارزشمند شناخته خواهد شد، اما زیاده روی هم نباید کرد. در هر مقاله یا یک لینک به مقاله ارزشمند مانند ویکی پدیا داده شود یا یک لینک به منابع معتبر خارجی. بقیه به خود مقالات داخلی سایت.
√ همچنین میتوانید لینکهای داخلی را نوفالو نیز قرار دهید. در واقع درون هر محتوا فقط یک لینک خارجی فالو وجود داشته باشد این لینک میتواند لینک اول باشد یا نباشد! در صورتیکه محتوای ارزشمندی در سایتی وجود داشته اما آن سایت، سایت معتبری نباشد آن لینک را نوفالو قرار دهید، در واقع در بخش کد رفته و “rel=”nofollow را در انتهای تگ a اضافه کنید. برای تنوع در مقالات، استفاده از لینک های نوفالو مناسب هست.
در صورتیکه اعتبار مقصد بیشتر از منبع باشد مثل همان ویکی پدیا یا سایت معتبر خارجی، نیاز به تغییر نیست و لینکها پیش فرض فالو خواهند بود.
√ لینک های داخلی سایت را به عین کیورد مقالات دیگر که مرتبط با موضوع فعلی می باشد لینک دهید.
استفاده از مترادف های کلمه کلیدی یا LSI
از جمله موارد مهم دیگر در رعایت اصول سئو در محتوا استفاده از مترادف های کیورد اصلی است. کلمه کلیدی را به صورت مصنوعی تکرار نکنید و خیلی طبیعی به کار ببرید، گوگل نیاز دارد که در تایتل، تیترها و محتوا، کلمات کلیدی را پیدا کند. همچنین استفاده از LSI (مخفف latent semantic indexing) یا همان کلمات کلیدی مرتبط با کلمه کلیدی اصلی را در محتوا فراموش نکنید.
√ برای پیدا کردن مترادفهای کلمات کلیدی، کلمات کلیدی را در سایتهای زیر سرچ کنید و کلمات پیشنهادی را در طول محتوا استفاده کنید:
https://www.google.com
https://keywordtool.io
https://trends.google.com
علاوه بر سر زدن به سایتهای ذکر شده وارد مقالات فارسی نیز شوید و یا عنوانها را ببینید و مترادف کلمه کلیدی (Lsi) که بیشترین کاربرد را دارد در جاهای ذکر شده در ادامه حتما استفاده کنید:
- در پاراگراف اول حتما از lsi پرکاربرد استفاده کنید چون گوگل و مخاطبان به پاراگراف اول اهمیت ویژهای قائل هستند.
- در هدینگها یا همان تیترها از Lsi پرکاربرد استفاده کنید.
- در متای توضیحات نیز از lsi پرکاربرد استفاده کنید.
- بقیه lsi ها را می توانید در طول محتوا به کار ببرید.
5 نکته مهم جهت رعایت اصول سئو در محتوا
نوشتن محتوای جذاب کار سختی نیست هر کسی می تواند به راحتی مقاله ای جذاب تولید کند به شرطی که رعایت اصول سئو در محتوا را مد نظر قرار داده و اطلاعات جزئی در این رابطه داشته باشد. متن جذاب کمک می کند کاربران به سایت علاقمند شوند و ورودی سایت افزایش پیدا کند. افزایش ورودی سایت و وجود مقالات متعدد، بهبود رتبه سایت و سئو را به همراه خواهد داشت. سایتی که سئو خوبی داشته باشد کمک خواهد کرد که در کسب و کار خود به سود قابل توجهی برسیم. در نتیجه به تولید محتوا برای سایت اهمیت دهید تا به راحتی به اهداف خود برسید.
محتوای جذاب چه محتوایی است؟
قبل از نوشتن هر مقاله باید دو سوال از خود بپرسید که در صورتی که جواب درستی برای آن ها داشته باشیم مقاله بهتری هم خواهیم نوشت.
اولین سوال این است که مقاله برای کدام دسته از افراد تولید می شود؟
مخاطب های سایت را می توان به دو بخش تقسیم کرد، افراد کم تجربه و افراد متخصص. برای اینکه مقالات سایت واقعاً توسط کاربران خوانده شود باید برای هر دو دسته از کاربران مقالاتی داشته باشیم تا محتوای مورد نیازشان را در سایت ما پیدا کنند.
این که صرفاً مقالهای تولید کنید که پر از اصطلاحات تخصصی است و تصور کنید که بار علمی خوبی دارد تنها برای متخصصین حوزه کاری خود مفید واقع می شود و نمیتواند عده زیادی از کاربران را راضی نگه دارد. لازم است بدانید بیشتر کاربرانی که در گوگل به جستجوی سوالات و نیازهای خود می پردازند افراد کم تجربه یا آماتور هستند و به دنبال متن های تخصصی و پیچیده نمی گردند. در نتیجه برای این که بتوانید محتوای جذاب مورد نیاز برای همه کاربران را در سایت خود داشته باشید، پیشنهاد می کنیم که برای افراد متخصص و کم تجربه به صورت جداگانه محتوا تولید کنند.
این کار را می توانید با برنامه ریزی تولید محتوا، در هر زمینه ای به سادگی انجام دهید. به طور مثال اگر قصد دارید طراحی سایت آموزش دهید میتوانید در مقالات خود روش های طراحی سایت را طبقه بندی کنید و در مقالات ابتدایی مسائل ساده تر را بازگو کنید و در مقالات بعدی مسائل پیچیده تر و کاربردی تر را آموزش دهید. به این ترتیب هم افراد کم تجربه با سیستم طراحی سایت بیشتر آشنا میشوند و هم افراد متخصص می توانند از مقالات تخصصی سایت شما استفاده کنند.
سوال دومی که قبل از نوشتن مقاله باید از خود بپرسیم این است که هدف از تولید این مقاله چیست؟
آیا صرفاً در زمان نوشتن مقاله تمام فکر شما فروش محصولات است؟
آیا قصد دارید مقاله ای بنویسید که پر از کلمات کلیدی است و می خواهید با آن گوگل را تحت تاثیر قرار بدهید؟
آیا رضایت کاربران مد نظر شماست و می خواهید سایت محبوب آنها شوید؟
هنگامی که مقاله ای را می نویسید باید بدانید که هدفتان از تولید آن مقاله چه چیزی است. بعد از مشخص شدن هدف، مقاله شما هم به هدفتان نزدیک تر می شود و حتی اگر صرفا به فکر فروش محصول هستید می توانید محتوایی بنویسید که تمام اطلاعات لازم را به کاربر می دهد و کاربر با خواندن آن محتوا به مفید بودن محصول پی برده و اقدام به خرید خواهد کرد.
اگر صرفا می خواهید مقاله ای بنویسید که رضایت گوگل را به دست آورید و به سئو سایت کمک کنید، باز هم اگر بدانید فقط رضایت گوگل برایتان شرط است می توانید مقاله بهتری تولید کنید.
مقالهای که برای کاربران تولید می شود و هدف از تولید آن خوانده شدن و جلب رضایت کاربران و برطرف شدن سوالات آنها است، قطعاً میتواند بهترین بازخورد را برای سایت به همراه آورد زیرا کاربران در صورتی که از خواندن مطلبی احساس رضایت کنند بارها و بارها به سایت سر می زنند و کاربر وفادار سایت میشوند همچنین ممکن است مطلب را به اشتراک بگذارند و به این ترتیب برای سایت ورودی بیشتری را بیاورند.
توضیحات بالا را می توان نگاهی کلی به تولید محتوا دانست. یعنی شما باید کاربران خود را بشناسید و برای تولید محتوای خود هدفی داشته باشید. اما بعد از پاسخ دادن به دو سوال بالا، سوال دیگری طرح می شود که تولید محتوای جذاب برای سایت خود را چگونه شروع کنیم؟
در ادامه توضیح مختصری در رابطه با راهکارهای جذاب شدن محتوا خواهیم داد که با رعایت آن ها کاربران واقعا محتوای شما را با علاقه مطالعه کنند:
۱. نیاز کاربران و بازار کار
برای تولید محتوای جذاب برای سایت، نمیتوان طبق سلیقه خود عمل کرد. باید ببینیم آیا واقعاً محتوایی که تولید می کنیم مورد نیاز کاربران هست یا نه؟ و آیا در بازار تجارت محتوای ما می تواند کاری کند که ما به سود بیشتری برسیم؟
با یک نظر سنجی ساده از مشتریان قدیمی خود و آشنایان در حوزه کاری مرتبط با ما، می توان به خوبی به جواب این سوال پی برد. مثلاً اگر حوزه کاری شما طراحی دکوراسیون است با نظرسنجی از افراد مختلف می توانید اطلاعات زیاد و مفیدی به دست آورید. ممکن است تصور کنید دکوراسیون منزلی که تماماً با فلز طراحی شده است میتواند جذاب باشد و ایده ی جدیدی به حساب بیاید. بعد از آن هم به فرض تصمیم بگیرید برای عنوان (طراحی دکوراسیون فلزی برای منزل) مقالهای بنویسید. اما قبل از آن باید بدانید آیا واقعاً افراد تمایلی به فلزی شدن منزل خود دارند یا نه؟ در چنین شرایطی با نظرسنجی از افراد مختلف میتوان به خوبی به جواب این سوال پی برد. حتی میتوان از آنها پرسید که برای دکوراسیون داخلی منزل چه سبکی را بیشتر می پسندند؟ در نتیجه متوجه می شوید بازار کار برای چه سبک های مناسبتر است. اگر بعد از نظرسنجی متوجه شدید که بیشترین نظرات در رابطه با دکوراسیون داخلی منزل انتخاب مدل های کلاسیک است میتوانید محتوای بیشتری برای مدلهای کلاسیک در طراحی دکوراسیون داخلی منزل تولید کنید و انرژی و هزینه خود را بیشتر صرف محتوای جذاب و مورد علاقه مردم کنید.
2. قابل اطمینان باشید
سعی کنید محتوای تولید کنید که واقعاً از نظر کاربران مفید باشد و آن ها احساس نکنند که محتوا، تنها سود شرکت را به همراه خواهد داشت. برای محتواهای خبری و آموزشی و برای جلب اعتماد کاربران می توان از منابع استفاده شده برای مقاله اسم برد تا کاربران به صحت مطلب پی ببرند. هم چنین نقل قول ها از افراد سر شناس کمک می کند که کاربر احساس کند همه در رابطه با این موضوع اطلاعات دارند و او هنوز اطلاعات کافی ندارد. مثلا در رابطه با آموزش سئو می توان گفت مدیر عامل شرکت گوگل اعلام کرده است که الگوریتم های جدید به خوبی توانایی تشخیص محتوای کپی شده را دارند و سایت ها را پنالتی می کنند. اسم بردن یا نقل قول کردن از مدیرعامل گوگل به کاربر اطمینان بیشتری در رابطه با صحت این خبر خواهد داد.
3. عناوین جذاب
یکی از مهمترین عواملی که به خوانده شدن یک مطلب کمک خواهد کرد عنوان های جذاب است. در انتخاب عنوان ها حسابی سلیقه به خرج دهید. از جملاتی استفاده کنید که کاربر را به خواندن محتوای مربوط به عنوان، ترغیب کند. عنوان ها باید به شکلی باشد که حس کنجکاوی در فرد به وجود بیاورد.
این که تمام اطلاعات متن از عنوان مشخص باشد هم می تواند مفید باشند و هم میتواند باعث خوانده نشدن مطالب زیر عنوان شود. عنوان ها نه باید زیاد کوتاه باشند و نه باید آنقدر بلند باشند که با خواندن آنها بتوان ادامه مطلب را حدس زد. تنها جمله ای 4 یا 5 کلمه ای کافی است.
4. احساس نیاز ایجاد کنید
محتوای جذاب خود را به صورتی بنویسید که کاربر احساس کند در صورتیکه از خدمات شما و محصولات شما استفاده نکند چیزی را از دست داده است. می توانید در ابتدای مقاله از شرایط عدم وجود خدماتتان توضیح دهید ولی این محتوا باید به صورتی باشد که کاربر احساس نکند که قصد فریب دادن او را دارید بلکه باید به شکلی نوشته شود که احساسات کاربر درگیر شود. در ادامه مقاله تان، می توانید مانند یک شوالیه ظاهر شوید و تمام مشکلات را حل کنید! در ادامه از خدماتی که انجام میدهید بگویید و توضیحات جامعی را در اختیار کاربر قرار دهید تا خودش به این نتیجه برسد که شما متخصص هستید و می تواند به شما اعتماد کند.
5. تصاویر زیبا
استفاده از تصاویر زیبا کمک میکند که محتوا از حالت یکنواختی خارج شود و کاربر از خواندن مقاله خسته نشود. حتماً در مقاله خود از تصاویر اختصاصی استفاده کنید این کار باعث میشود سایت شما به عنوان سایت مرجع و محبوب شناخته شود. بسیاری از شرکت ها به دلیل کمبود بودجه و مشکلات دیگر، برای بخش تولید محتوا هزینه ای انجام نمی دهند و تصاویر اختصاصی نیز برای سایت خود استفاده نمیکنند؛ کافی است برای مقالات خود تصاویر زیبا استفاده کنید تا ببینید که ورودی سایتتان تا چه میزان افزایش پیدا میکند. همچنین استفاده از اینفوگرافیک ها امروزه بسیار طرفدار پیدا کرده است و می تواند محتوای شما را بسیار جذاب کنند. فایده اینفوگرافیک این است که به آسان تر یاد گرفتن محتوای سایت کمک می کند زیرا تصاویر بیشتر از متن در ذهن می مانند. اگر سایت های دیگر و یا کاربران اینفوگرافیک شما را ذخیره کنند، در صورتیکه لوگوی خود را در اینفوگرافیک قرار داده باشید و اینفوگرافیکتان را اختصاصی کرده باشید هر کجا از آن استفاده شود ورودی خوبی را به سایت شما می آورد.
جمع بندی
محتوای جذاب سایت خود را طوری بنویسید که اگر خودتان به آن سایت وارد شده بودید از خواندن آن لذت می بردید. خودتان را نقد کنید و مانند یک معلم به جزئیات متن دقت کنید و رعایت اصول سئو در محتوا را فراموش نکنید. هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند ایرادهای متن را تشخیص دهد. موضوعاتی که کاربران بیشتر می پسندند را انتخاب کنید و طوری بنویسید که هر کسی از خواندن آن مقاله لذت ببرد در چنین شرایطی شما بازاریابی محتوا را به عالی ترین شکل انجام داده اید. رضایت کاربران می تواند امتیاز گوگل و در نهایت افزایش میزان درامد از سایت را به همراه آورد.
منبع: https://arefrayaneh.com